top of page

הצעה לפעילות

דרכי ההתמודדות

עצים ויערות הם מאגרים של פחמן, והם קולטים ומאחסנים פחמן דו חמצני מהאטמוספירה. בתהליך הפוטוסינתזה הצמחים מפרקים את הפד"ח והופכים אותו לסוכר המשמש כאנרגיה לחילוף החומרים שלו, לצמיחה, פריחה, פירות וכדומה (תהליך המכונה קיבוע פחמן). כשהעצים מתים הם נרקבים ומתפרקים וחלק מהפחמן משתחרר חזרה לסביבה, כך גם במקרה של שריפה. עלים וענפים שנערמים על הקרקע תורמים להצטברות פחמן בקרקע. בפעילות זו התלמידים יבינו את החשיבות של עצים כמקבעי פחמן, כמספקי חמצן, כמשאב טבע וכמערכת אקולוגית, ואת ההיבטים הקשורים בעצים כדרך להתמודדות עם שינוי האקלים.

בידינו | מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי ולקיימות

לוגו בידינו

אתר מרכז המורים בידינו כולל חומרי הוראה מגוונים. כל הקבצים המועלים לאתר נועדו לשימושם של מורים ולהוראה בכיתותיהם. אין לעשות שימוש כלשהו בקבצים אלו לכל מטרה אחרת ובכלל זה שימוש מסחרי, פרסום באתר אחר (למעט אתר בית הספר בו מלמד המורה), העמדה לרשות הציבור או הפצה בדרך אחרת כלשהי של קבצים אלו ללא אישור ממרכז בידינו.

מרכז המורים מופעל על ידי הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. עבור משרד החינוך במסגרת מכרז מס' 22/11.2020: הקמה והפעלה של מרכזי המורים הארציים.

להצטרפות לרשימת התפוצה של המרכז        להצטרפות לדף הפייסבוק של המרכז        להצטרפות לקבוצות הווטסאפ "מורים מלמדים שינויי אקלים" 

לפנייה ישירה: beyadeinu@technion.ac.il

  • Facebook
  • YouTube

©2022 בידינו - מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי ולקיימות

bottom of page